Public Key Infrastructure (PKI)

On-Premises en Managed Public Key Infrastructure (PKI) oplossingen voor het toepassen van encryptie, digital signing en authenticatie en het opzetten van een vertrouwde netwerkomgeving.

PKI: essentiële techniek voor uw
digitale use-cases

Public Key Infrastructure (PKI) en digitale certificaten vormen een essentiële techniek om in een online wereld identiteiten aan te tonen, transacties te beveiligen en gevoelige informatie te delen. Met de key- en certificaat-management mogelijkheden van Entrust PKI creëert u een vertrouwde netwerkomgeving en past u encryptie, digital signing en authenticatie toe op al uw digitale use-cases. En dat op een manier die transparant en gemakkelijk te gebruiken is.

Bewezen en vertrouwde
PKI oplossingen

20 jaar geleden introduceerde Entrust wereld’s eerste commercieel verkrijgbare Public Key Infrastucture voor organisaties die de potentiële mogelijkheden – en risico’s – van digitale bedrijfsvoering begrepen. Sindsdien is PKI-technologie gekneed tot het meest effectieve antwoord op de beveiligingsvragen die cloud-, mobiele- en steeds vaker IoT-initiatieven met zich meebrengen. Vertrouwd door organisaties die veiligheid voorop hebben staan waaronder de VN, Interpol en Navo.

De uitdaging van Digital Business

Nieuwe, digitaal georiënteerde bedrijfsmodellen kenmerken zich door het gebruik van de cloud, mobiele werknemers,
IoT toepassingen, verbonden klanten en vrijwel alles “as-a-service”.

Het voordeel

Medewerkers, klanten, partners en leveranciers verbonden met uw organisatie hebben real-time toegang tot data afkomstig van uw producten en diensten

Het nadeel

Zo ook hackers, dieven en anderen met kwade bedoelingen.

De uitdaging

Hoe maakt u gebruik van alle voordelen van digitaal zakendoen zonder nieuwe veiligheidsrisico's te creëren?

Wat is PKI?

PKI is gebaseerd op “asymmetrische” of “public key” cryptografie. Met deze versleutelingstechniek kunnen gebruikers veilig communiceren op een niet-beschermd openbaar netwerk én op een betrouwbare manier de identiteit van een gebruiker vaststellen d.m.v. digitale handtekeningen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van publieke en private sleutels.

Een Public Key Infrastucture (PKI) is een systeem dat wordt gebruikt voor het uitgeven en beheren van digitale certificaten. Met deze certificaten controleert het systeem of een bepaalde publieke sleutel tot een bepaalde entiteit (bvb een persoon of een apparaat) behoort. Een PKI maakt digitale certificaten, linkt de publieke sleutels aan entiteiten, slaat ze veilig op in een centraal archief en herroept ze indien nodig.

PKI Buyers Guide Informatie aanvragen

PKI maakt Digital Business mogelijk

Voorzie iedere geautoriseerde gebruiker in een digitaal ecosysteem van een vertrouwde identiteit – en een zeer veilige kanaal voor het verzenden van informatie en het doen van transacties.

Digitale
Certificaten

Geautoriseerde gebruikers zoals personen, apparaten of app’s krijgen een digitaal certificaat die hun identiteit aantoont – zie het als een digitaal paspoort.

Publieke en
Private Sleutels

Iedere gebruiker krijgt ook geautomatiseerde digitale gereedschappen genaamd “sleutels” die hen toestaan informatie te versleutelen wanneer deze wordt verzonden – en te ontcijferen als deze wordt ontvangen.

Hoe werkt PKI?

Van een afstand beschouwd is een PKI technisch gezien niet complex. Een Public Key Infrastructure – een systeem van software met beheermogelijkheden – bestaat uit:

 

  • Een certificerings-instantie (Certificate Authority of CA) die zowel digitale certificaten uitgeeft als controleert.
  • Een registratie-instantie (Registration Authority of RA) die de identiteit van gebruikers
    vaststelt die informatie bij de CA aanvragen.
  • Een centrale directory — een veilige locatie waarin sleutels worden opgeslagen en geïndexeerd.
  • Een certificaat managementsysteem.
  • Een certificaat beleid (Certificate Policy/Certificate Practice Statement of CP/CPS).
  • Aangevuld met een Hardware Security Module (HSM).

 

Entrust Security Manager Informatie aanvragen

De voordelen van PKI

PKI maakt de opzet van een vertrouwde omgeving mogelijk voor organisaties die in een onlinewereld willen opereren. Zo bieden digitale certificaten – en het systeem waarin ze worden uitgegeven – de structuur en de informatie die nodig is om:

Fraude te minimaliseren

Door de identiteit van digitale gebruikers vast te stellen. (Authentication)

Privacy van communicatie te waarborgen

Door het risico te minimaliseren dat deze in transit door anderen dan de beoogde ontvanger ingezien kunnen worden. (Encryption)

Integriteit van communicatie te garanderen

Door het risico te minimaliseren dat deze in transit wordt gewijzigd zonder dat de ontvanger zich daar van bewust is. (Integrity)

Onweerlegbaarheid van transacties vast te stellen

Door ervoor te zorgen dat de betrokkenheid bij een geldige elektronische transactie niet kan worden ontkend. (Non-repudiation)

Flexibele modellen

Entrust PKI is verkrijgbaar in On-Premises of Managed Service model. Met deze opties kunt u de PKI-oplossing selecteren die het beste past bij uw behoeften aangaande kostenefficiency, beveiliging en controle.

On-Premises PKI Managed PKI
Informatie aanvragen

De zaken waar PKI u toe instaat stelt

Transformeer processen

Maak uw bedrijfsvoering sneller, slimmer en meer wendbaar. Van innovatie tot klantenservice en partner connectivity.

Creëer waarde

Ontwikkel nieuwe producten & diensten en lever deze “anywhere, anytime” met het gemak van de cloud.

Geen grenzen

Werk, vorm partnerships en innoveer zonder grenzen.