Voldoe aan NEN 7510

Het beschermen van patiënteninformatie is een steeds uitdagender taak geworden voor de zorgsector. nShield HSM’s geven invulling aan het cryptografisch sleutelbeheer zoals bepaald in de NEN 7510 norm voor informatiebeveiliging.

Beheer cryptografische sleutels met nShield HSM's

Zorginstellingen (ziekenhuizen, klinieken, etc.) en andere beheerders van persoonlijke gezondheidsinformatie zijn verplicht strenge beheersmaatregelen te nemen om de aan hen toevertrouwde gezondheidsinformatie te beschermen. Deze maatregelen zijn vastgelegd in de NEN 7510 norm voor informatiebeveiliging.

nShield HSM’s (Hardware Security Modules) helpen organisaties in de zorg invulling te geven aan de vereiste cryptografisch beheersmaatregelen door:

  • Sleutels van hoge kwaliteit aan te maken.
  • Sleutels in een veilige FIPS 140-2 gecertificeerde omgeving op te slaan.
  • Sleutels alleen voor geautoriseerd gebruik beschikbaar te maken dankzij strikt gecontroleerde toegangsprocessen.

 

Wat is een HSM?  Informatie aanvragen

Voor data-encryptie en authenticatie

Met medische informatie verspreid in databases, applicaties en apparaten is het van groot belang patiëntendossiers te beveiligen tegen toegang door onbevoegden. nShield HSM’s voegen zekerheid toe aan het proces van data-encryptie, door organisaties te helpen bij het effectief managen en beschermen van hun encryptiesleutels.

Daarnaast maken nShield HSM’s de op digitale certificaten gebaseerde systemen, zoals PKI’s en SSL, veilig door bescherming van de root en (private) signing keys. Gebruikers van deze certificaten kunnen zich hiermee in zorgsystemen authentiseren en de vertrouwelijkheid & integriteit van data beschermen.

 

Bekijk onze HSM modellen  Informatie aanvragen

Lokaal of in de cloud

Hardware Security Modules zijn speciaal ontwikkelde, fraudebestendige apparaten waarmee data en applicaties, cryptografisch, vertrouwd kunnen worden gemaakt. Leverbaar als USB-apparaat (nShield Edge), PCI-Express inbouwkaart (nShield Solo) of netwerk-appliance (nShield Connect) voor lokaal gebruik. En in de vorm van “nShield as a Service” ook beschikbaar als clouddienst.

 

Beveilig uw data en applicaties in de cloud 

Vragen? Onze experts helpen u verder!

Neem contact op bericht icoontje
Informatie aanvragen

Stuur ons een e-mail en we reageren binnen 24 uur.

Stuur een bericht

Neem contact op bel icoontje
Bellen

Wilt u liever iemand spreken? Bel gerust, wij staan u graag te woord!

Ned. +31 (0)78 6548222