Wat is een Public Key Infrastructure (PKI)?

Een Public Key Infrastucture (PKI) is een systeem dat wordt gebruikt voor het maken en beheren van digitale certificaten. Met digitale certificaten wordt een zogenaamde publieke sleutel gelinkt aan een entiteit (bvb een website, persoon of apparaat). Een PKI maakt digitale certificaten, slaat ze veilig op in een centraal archief en herroept ze indien nodig.

PKI and the rise of digital business

Gebaseerd op cryptografie

PKI is gebaseerd op “asymmetrische” of “public key” cryptografie. Met deze techniek kunnen gebruikers veilig communiceren op een niet-beschermd, openbaar netwerk én op een betrouwbare manier een identiteit vaststellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van publieke en private sleutels die data versleutelen en digitaal ondertekenen. Een digitaal certificaat vervult de rol van een paspoort en authentiseert de houder (van een publieke sleutel).PKI's managen sleutels en certificaten

Zoals de term “infrastructure” impliceert, is een PKI het geheel van middelen en niet één enkel ding. Een PKI bestaat uit de hardware, de software, het beleid, de procedures en de mensen die nodig zijn om digitale certificaten te maken, te beheren, op te slaan, te distribueren en in te trekken. Het centrale onderdeel van een PKI is de CA of Certification Authority die digitale certificaten uitgeeft.

PKI oplossingen

Neem contact op bericht icoontje
Informatie aanvragen

Stuur ons een e-mail en wij reageren binnen 24 uur.

Stuur een bericht

Neem contact op bel icoontje
Bellen

Wilt u liever iemand van ons spreken?
Bel gerust, wij staan u graag te woord!

Ned. +31 (0)78 6548222